top of page

vr 09 dec

|

Zelhem

Samatha Winter Stilte Weekend

Een rustige en laagdrempelige kennismaking met jezelf

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Samatha Winter Stilte Weekend
Samatha Winter Stilte Weekend

Tijd en locatie

09 dec 2022, 17:00 – 11 dec 2022, 17:00

Zelhem, Brunsveldweg 9, 7021 JH Zelhem, Nederland

Over het evenement

Samatha is het woord voor “rust” of “kalmte” in de taal Pali. Rust is voor ons de basis en de kern van bewustwording. De kennismaking met jezelf begint met verstillen zodat je echt kan luisteren naar jezelf. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is in deze hectische tijd verre van makkelijk. Daar komt bij dat op het gebied van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling erg veel te lezen, kijken, luisteren en leren is.

Onze persoonlijke reis leert ons dat de essentie van bewustwording, terug te brengen is tot een aantal eenvoudige basisprincipes. Rust, Dankbaarheid & Eenvoud. Deze principes zijn voor ons een leidraad geworden in hoe wij in het leven staan. Gedurende de activiteiten welke wij organiseren en de persoonlijke begeleiding die wij geven, vormen deze principes de rode draad.

Het weekend Een stilte weekend draait bij ons vooral om tot rust komen. We proberen het aantal prikkels te minimaliseren, dus even geen telefoon, geen Netflix, geen social media en zelfs niet teveel praten. Zodat je kunt gaan luisteren naar jezelf. Er is veel ruimte voor eigen tijd afgewisseld door bijvoorbeeld een wandeling in de natuur of een korte workshop. Door de combinatie van stilte en voorzichtige bewustwording mag je even ervaren hoe het leven is zonder alle dagelijkse hectiek.

De begeleiding; Eric, Sebastiaan & Anouk

De begeleiding vanuit Samatha bestaat uit drie personen: Eric, Anouk en Sebastiaan. Alle drie hebben we veel ervaring met vergelijkbare activiteiten. Natuurlijk werken wij tijdens het weekend vanuit een vaste structuur, maar we hebben geen vaste rollen omdat we veel ruimte willen laten aan wat er zich op het moment aanbiedt. Mocht je tijdens het weekend de behoefte hebben aan een gesprekje of een stukje begeleiding staat het je volledig vrij om op basis van wat voor jou goed voelt iemand vanuit ons team hiervoor te benaderen.  Vanuit de stilte creëren we samen met jou een veilige omgeving om samen in thuis te komen. Thuis bij jezelf, thuis in de natuur of thuis in jouw bestaan.

We kijken uit samen met jou in stilte te zijn.

Programma op hoofdlijnen:

Tijdens het weekend ben je vrij in deelname aan de activiteiten. Wel vragen we je om op de eerste dag aanwezig te zijn bij de opening, de eerste meditatie en de opening & closing circle.

Vrijdag 5 aug

18:00 - Aankomst

18:30 - Diner

19:30 - Opening en korte uitleg

20:00 - Meditatie

20:30 - Opening circle

22:00 - Start stilte

Zaterdag 6 aug

07:00 - Meditatie

08:00 - Chi Kung

11:00 - Brunch

12:00 - Wandeling

14:00 - Meditatie

16:30 - Meditatie

18:00 - Diner

20:00 - Overdenking

20:30 - Meditatie

Zondag 7 augustus

07:00 - Meditatie

08:00 - Chi Kung

11:00 - Brunch

12:00 - Wandeling

14:00 - Closing Circle + Einde stilte

16:00 - Vertrek + snack

Bijdrage

We vragen voor onze weekenden een kostendekkende bijdrage. Voor deze editie is dat een bedrag van 280 euro per persoon, dit is inclusief:

· Volledig stilte programma van vrijdag 9 t/m zondag 11 december met: (begeleide) meditaties, Chi Gong, natuurwandeling en natuurlijk de omarming van de Stilte.

· 2 overnachtingen op de mooie locatie, The Place to Be in een eigen kamer.

· al het heerlijke en gezonde eten, drinken en snacks.

· bedlinnen + 1 handdoek

Wij vragen een kostprijs omdat we geloven dat de kracht van de stilte van iedereen is. Daarom willen we onze retraites en daarmee de kracht van de stilte, toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek. Dit betekent dat wij, als organisatie, de weekenden organiseren zonder winstoogmerk. Om toch ons bestaansrecht te garanderen willen wij de mogelijkheid bieden tot het geven van dana. Dana is een gift, geschonken vanuit het hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden.

Deel dit evenement

bottom of page