top of page

vr 22 nov

|

Dronten

Samatha Stilte weekend 2024

Let the silence, be your present!

Samatha Stilte weekend 2024
Samatha Stilte weekend 2024

Tijd en locatie

22 nov 2024, 17:00 – 24 nov 2024, 16:00

Dronten, Vossemeerdijk 6, 8251 PN Dronten, Nederland

Over het evenement

Een stilte retraite, een moment:

... waar jij in volledige veiligheid en vrijheid in een waardige ontmoeting met jezelf mag zijn; 

… waar jij in verbinding komt met je werkelijk zijn en jouw diepe kennis en waarheden; 

… waar jij uitdagingen, strubbelingen en beperkende patronen kan aankijken, doorgronden en oplossen of loslaten op een liefdevolle wijze;

… waar jij jouw uitdagingen onder ogen kan komen en ze kan doorvoelen en transformeren in de stilte; 

… waar je even helemaal tot rust mag komen en echt even helemaal niets moet en hoeft.

Geen prikkels

Tijdens het weekend houden we het aantal prikkels zo laag mogelijk. Dat houdt in… geen telefoon, geen computer en het liefst ook geen boek en/of tijdschrift. Dit klinkt misschien wat heftig, het kan zo lekker zijn om even te verdwalen in een goed boek. Maar daar zit nou juist ook de crux, zelf je geest bezig houden met een goed boek zorgt ervoor dat je niet even echt tot rust komt. We kunnen en zullen hier echt niet op gaan controleren, maar hopen op jullie vertrouwen; denk aan jezelf, gun jezelf de rust!

Programma op hoofdlijnen:

Tijdens het weekend ben je vrij in deelname aan de activiteiten. Wel vragen we je om aanwezig te zijn bij de opening & uitleg, de eerste meditatie en de opening circle op de eerste dag  & closing circle op de laatste dag. Het programma bestaat deze editie uit meditaties, chi kung en ademwerk sessies. Tussen de sessies en het eten door heb je voldoende tijd voor jezelf om te genieten van de mooie tuin of om zelf de verdieping te zoeken in de meditatiezaal.

Voorbeeld dag programma:

07:00 - Meditatie

08:00 - Chi Kung

09.00 - Ademreis

11:00 - Brunch

13:00 - Meditatie

15:00 - Meditatie

17:00 - Meditatie

18:00 - Diner

20:00 - Overdenking

20:30 - Meditatie

Begeleiding

De begeleiding vanuit Samatha bestaat uit drie personen: Eric, Anouk en Sebastiaan. Alle drie hebben we veel ervaring met vergelijkbare activiteiten. We werken tijdens deze 5-daagse vanuit een vaste structuur waarin wij geen vaste rollen hebben. Dit omdat we veel ruimte willen laten aan wat er zich op het moment aanbiedt.

De stilte is een middel om iets anders te bereiken. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij de ruimte mag voelen om deze te verbreken, mocht je tijdens het weekend behoefte hebben aan een gesprek of een stukje begeleiding. Voel je vrij om op basis van wat voor jou goed voelt iemand vanuit ons team hiervoor te benaderen. Vanuit de stilte creëren we samen met jou en de mededeelnemers een veilige omgeving om samen in te zakken en thuis te komen. Thuis bij jezelf, thuis in de natuur of thuis in jouw bestaan.

De locatie

Yugen Forest vlakbij Dronten.. De locatie waar Sebastiaan fanatiek betrokken bij is en wekelijks voor werkt. Een prachtige natuurplek waar vele bewustzijns bijeenkomsten worden georganiseerd en ook retraites inclusief overnachting een prachtige beleving midden in de natuur biedt. Overnachten in een mooie glamping tent, houten cabin of gewoon lekker in je eigen tent. Daarnaast is er een prachtige meditatie tempel en heel veel buitenruimte voor jouw reis in de stilte.

Eten & Drinken

Door ons te voeden met lichte maaltijden zorgen we ervoor dat het lichaam niet al te hard hoeft te werken en energie hoeft te verbruiken. Dit geeft je meer energie en focus om vanuit de stilte te genieten van jezelf. Tijdens het programma genieten we daarom van verse, lichte, vegetarische maaltijden die door een professionele kok wordt bereid. Mocht je bepaalde dieetwensen hebben, laat het ons dan even weten, dan houden we hier natuurlijk rekening mee.

De prijzen7 Bij Samatha houden we rekening met prijzen die toegankelijk zijn voor een groot publiek. Ons motto hierin is: de stilte dient toegankelijk te zijn voor iedereen. Samatha is een stichting zonder winstoogmerk. Wel willen we in alle openheid met jullie delen dat we vanaf dit jaar voor t eerst ook iets aan onszelf aan vergoeding overmaken. Tot op heden heeft niemand van ons drieën enig financiële bijdrage ontvangen voor het volledig opzetten van de Stichting Samatha en daarmee het organiseren en begeleiden van de stilte retraites.

Samatha Stilte weekend september en november 2024 De locatie kent een 1persoons en een 2 persoonskamer mogelijkheid. Tevens is het bij Yugen Forest mogelijk om met eigen tent te overnachten. Bijdrage 3 dagen, 2 nachten Samatha Stilte retreat : - 1 persoonskamer = € 545 ,- - 2 persoonskamer = € 395 ,- - Eigen tent (Yugen Forest/november) = € 325

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Of je nu vaker de stilte hebt mogen ontmoeten of het je eerste keer is, in alle vormen ben je welkom en in alle vormen zal de stilte met je spreken. We kijken uit naar onze ontmoeting.

Tickets

 • Samatha Stilte weekend 2024

  Let the silence be your presence!

  Van € 325,00 tot € 545,00
  • € 545,00
   +€ 13,63 servicekosten
  • € 395,00
   +€ 9,88 servicekosten
  • € 325,00
   +€ 8,13 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page